GuaBlog.Com

Pulau Ular

18 - 22 Jun 2009
Kg. Sg. Ular
Kuantan, Pahang

Trip ke sini sebenarnya under Opkim. Setiap peserta ada keluarga angkat masing2. Aktiviti macam2. Ada ceramah agama, khidmat masyarakat, sukaneka, motivasi dengan budak sekolah dan malam persembahan.

Tapi post kali ni aku nak fokus pejelajahan kat Pulau Ular.
Kampung Sungai Ular kawasan tepi pantai so dari jauh boleh nampak satu pulau. Itulah Pulau Ular. Sepatutnya pagi tu ada opkim bersihkan kubur, tapi lepas subuh terus ayah angkat aku ajak pergi jeti. Aku ikut je. Ingatkan aku sorang rupanya ramai lagi bapak2 angkat dah sepakat nak hantar ktorang kat Pulau Ular. 6 orang yang ada muka ni jelah bertuah dapat pergi.
* Jangan risau tak ada ular pun kat pulau ni.


Li, Hanif, aku


Bojang & Acap. Kau jangan sweet sangat lah wei.


Paling kiri tu salah seorang peserta jugak. Afiq. Yang baju biru tu ayah angkat aku.

Gambar ni original. Just tambah url kat bawah tu je.


Ni baru pakai kamera handphone. Kalau pakai DSLR, terbaiklah!


Dah sampai pulau tu ktorang pusing2 lah.
Setiap sudut ada pemandangan tersendiri.
Ada nampak laut lepas. Ada nampak kawasan rumah. Memang cantik.


Tak dapat nak cecah air sebab dalam tapi serius jernih.


Komander Kesatria UiTM Pahang Batch 36. Terima kasih Li.


Bagi chance lah kan. Siswa sahaja.


Ni salah satu sudut kat Pulau Ular.
Boleh nampak pulau kecil lain kat belakang tu.


Kami 6 orang yang bertuah.


Bajet Linkin Park lah tu ha5.

How to go Kg. Sg. Ular:
Highway Pantai Timur
Exit 834 - Jabor (Bypass Bandar Kuantan)
Lepas tol, ikut signboard Kemaman
*Kalau nak ke Cherating teruskan lebih kurang 15 km dari Sungai Ular.

Tentang Kg. Sg. Ular:
Pantai peranginan terdekat - Cherating
Pulau Ular
MARDI
*Masa aku pergi kebetulan ada aktiviti tarik pukat

3 comments:

  1. wah mcm mnarik je..plau ular 2.. kat banting er? nanti klu free bleh pg..

    p/s: psai fisility kat tman tluk bhang jgn risau..coz knmudahan lengkap if nak bmalam,.. ada dewan..tmpat kmah.. nak tour guide pun ada..dsdiakan..

    ReplyDelete
  2. nampak mcm tenang je ni...bleh pegi ni

    ReplyDelete