GuaBlog.Com

Pages

Gunung Datuk

8 November 2011
Gunung Datuk
Rembau, Negeri Sembilan




Awal2 dah trek terus pacak. Takde rilex2.


Konon ambil gambar padahal dah tercungap.

Trek yang langsung tak bagi peluang.


Tempat first rehat.

Pokok ni memang bentuk macam ni ke tumbang tak habis?


Sebelum sampai puncak.


Kena panjat tangga ni dulu sebelum naik puncak.

Puncak Gunung Datuk


View dari atas.

Ikut maklumat, boleh nampak Selat Melaka.
Tapi tak sure kat belah mana.

Mitos tapak kaki Hang Tuah.


Masih nak pakai windbreaker tu.

Masa kat atas ada hujan jap. So dapat tengok kabus.




Berbaloi penat mendaki.


Siswi sahaja.


It's the climb.


Aku suka background gambar ni. Just nice.


Kena ikut tinggi ke?


Gambar2 gak. Turun elok2.


Pelajar2 UiTM Arau.
Tamat pendakian.


Hutan Lipur Gunung Datuk


Kalau nak baca zoom lah.

How to go Gunung Datuk:
Highway North-South Expressway
Exit 223 - Pedas/Linggi
Lepas tol masuk kiri.
Bulatan no. 3
Trafic light - kanan. Terus.
Lepas trafic light - kiri (Masuk simpang Gunung Datuk)
* Laluan masuk lalu kebun getah.

Tentang Gunung Datuk:
Lokasi kat Batang Nyamor, Gadung.
Tapak kaki Hang Tuah.
Boleh bermalam kat puncak.
Permit RM5. Sijil pun ada disediakan.
Ada banyak fasiliti kalau nak buat aktiviti group.

8 comments:

  1. gunung datuk saya dh pegi dh...ok jer..x la ssh sgt...dtg la blog saya yg bru..
    http://hasbullahhamzah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. nie ke gunung yang korang pergi tu???

    ReplyDelete
  3. weeiii mana kisah cinta yg aku sruh buat tu..hahaha wei gnung kn byk lg..update2!!

    ReplyDelete
  4. menarik2. rasa mcm nk pg plak..

    ReplyDelete
  5. bestnye..mcm nk join je..heheheh

    ReplyDelete
  6. Saya sampai puncak gak..tapi sebelum sampai puncak, muntah dua kali..Elakkan ambil makan berat sebelum mendaki.!

    ReplyDelete