GuaBlog.Com

Pulau Langkawi

23 & 24 Disember 2008
Pulau Langkawi
Kedah


Sebelum naik feri kat jeti Kuala Perlis.


Jeti Pulau Langkawi


Oriental Village

Konsep kedai yang simple


Macam dalam cerita Cina


Bagi makan rusa


Background belakang tu Gunung Mat Chincang.
Malangnya time tu cable car tutup sebab cuaca tak berapa baik. Tak dapat naik.


Meriah tempat ni dengan kapal. Macam pelabuhan.

Lain2 tempat ktorang pegi Kampung Buku (walaupun takde apa2), Beras Terbakar, Makam Mahsuri, beli coklat kat duty-free, makan tepi laut, jalan2 kat sekitar Kuala Perlis.
Tapi setakat ni je aku dapat share.---

Sekolahku

Madrasah Faqiyah Daimiyah
Permatang Pauh
Bukit Mertajam
Jan 1999 - 2000


Sekolah agama rakyat berkonsepkan sekolah pondok.
Pagi sesi akademik. Petang sesi agama.

Kiri : Pejabat, Library, Kelas sekolah menengah, Dorm Lelaki
Kanan : Bilik mesyuarat, Kelas sekolah rendah, Surau, Dorm Perempuan, Kantin


Kiri : Bangunan baru
Kanan : Bangunan lama
Dulu tengah2 tu ada jambatan antara bangunan lama & baru.
Sekarang dah tak ada.

Aku sekolah rendah darjah 3 & 4 kat sini lah.
Nama je sekolah menengah.

Sekolah serba kekurangan tapi memberi ilmu serba mencukupi.

Ni view hari2 aku pergi sekolah.
Hijau je mata.


Sekolah Kebangsaan Guar Perahu
Kubang Semang
Seberang Perai
2001
Padang sekolah



Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bermain